VOEDINGS- EN DIEETADVIES

Wist je dat ziektes en kwaaltjes te vermijden zijn door het toepassen van een juist voedingspatroon?

Consultaties: iedere dinsdag en vrijdag mogelijk vanaf 17u30.
Graag een ander tijdstip? Maak een afspraak

MAAK AFSPRAAK

Workshop 24/03/2020 in Roeselare:

 Voeding en het effect ervan op ons lichaam

Door Hannelore Dejonghe, orthomoleculaire voedingsdeskundige bij groepspraktijk Vitruvius op 24/03/2020 om 20u15 tot 22u.  Zij geeft ons info, tips & trucs, advies en lekkere, gezonde proevertjes. De workshop kost 30€. Inschrijven kan door mailtje te sturen naar info@groepspraktijk-vitruvius.be  Place to be: Hugo Verrieststraat 94, 8800 Roeselare (op parking wijnhuis Vanden Bulcke huisje met blauwe deur)

Je lichaam is je belangrijkste goed. Dat weet iedereen. Maar hoe we er het beste voor zorgen, en welk effect voeding en beweging heeft op je humeur en je fysiek,… dat is kennis die Hannelore van ‘foodswithroots’ met veel enthousiasme met jullie deelt.

Nieuwsgierig om te ontdekken welke voeding je kan eten om je weerstand te versterken? Hoe je het beste je vetverbranding stimuleert? Welke de oorzaken zijn van je vermoeidheid? Hoe het komt dat je na een drukke dag doodmoe bent, maar je toch niet kan slapen?

Aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde informatie over het lichaam en voeding, geeft Hannelore praktische tips over hoe je voeding preventief kan inzetten om (welvaart en ouderdoms)ziektes te voorkomen en gezond oud te worden.

Klaar voor een introductie in de wereld van ortho-moleculaire voedingsleer? Hartelijk Welkom alvast!

Wat is Diëtetiek en voedingsadvies?


Lieselot Sablon, diëtiste/voedingsdeskundige bij groepspraktijk Vitruvius.  Lieselot is diëtiste en voedingsdeskundige specialisaties: voedingsallergieën en -intoleranties, ze is ook gespecialiseerd in kinderen. In 2013 studeerde Lieselot af als bachelor voedings- en dieetkunde aan de Hogeschool Gent. Lieselot is een RIZIV-erkende diëtiste. Als gediplomeerde diëtiste is ze opgeleid om alle soorten voedingsadvies te verstrekken. In 2015-2016 studeerde ze voeding bij sport aan de Plantijn Hogeschool Antwerpen.

Een evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon zet je niet alleen strakker in het pak of bikini, maar geeft kracht, levenslust en vitaliteit en beschermt u voor tal van ziektes en kwaaltjes. Zo kan een gezonde eet- en leefstijl het ontstaan en verloop van een aantal chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziektes, obesitas, diabetes, osteoporose en sommige vormen van kanker vertragen en zelfs voorkomen. Op het belang van gezonde voeding staat geen leeftijd. Iedereen van jong tot oud is gebaat bij gezonde eetgewoonten. Maar gezond en evenwichtig eten, hoe doet u dat?

Lieselot helpt je graag met onderstaande voedings- en dieetadvies:


– sportvoeding: recreatief en competitief
– allergieën en voedselintoleranties (fodmap-dieet)
– overgewicht
– eetstoornissen
– te hoge cholesterol
– diabetes-begeleiding

Hoe verloopt de eerste consultatie bij de diëtiste?


De eerste consultatie is een kennismakingsgesprek.  Tijdens deze ontmoeting luistert Lieselot naar jouw verhaal over voeding, gezondheid en gewicht. Zo probeert ze inzicht te krijgen in je verwachtingen, manier van eten, je streefdoelen, huidige levenswijze, motivatie en nog veel meer. Je huidige levenswijze is namelijk de basis voor een nieuwe levenswijze. Ook komen jouw verwachtingen naar haar toe aan bod. Daarnaast worden enkele metingen uitgevoerd zoals het gewicht en een meer uitgebreide BIA-meting waarbij vetpercentage en spiermassa gemeten worden. Je krijgt alvast een uitleg rond gezonde levensstijl en gezonde voeding waarbij we ook jouw manier van eten en leven samen kort evalueren. Zo weet je al meteen waar je kan starten. Met een eetdagboek en enkele tips kan je alvast aan de slag gaan.

ADVIES  (45′-1u)
Tussen de intake en het advies rekent Lieselot jouw persoonlijk dagschema uit. Iedereen heeft namelijk een ander energie verbruik en dus andere porties. Al na een week geeft ze je tijdens het advies gesprek een erg uitgebreide uitleg over gezonde voeding met richtlijnen over het dieet, productinformaties, porties, praktische tips en een persoonlijk dagschema. Het dagschema is een richtlijn waarbinnen je zelf creatief aan de slag kan. Iedere consultatie is er indien gewenst een meting. Vervolgens overlopen we samen je eetdagboek en bespreken we je gemaakte voedingsaanpassingen. Er is heel erg veel mogelijk en je kan dus heel veel variëren. Op het einde van dit gesprek kan je al je bijkomende vragen nog stellen en krijg je opnieuw een eetdagboek mee op nu ècht aan de slag te gaan.

OPVOLGING (30′)
Tijdens de coaching begint het echte werk. Je kan namelijk alle kennis hebben maar het ‘doen’ is nog iets anders. Herkenbaar, niet?

De opvolgconsultaties omvatten een geleidelijke aanpak op basis van vraag en aanbod. Je krijgt steeds ruim de tijd om vragen te stellen. Iedere consultatie is er indien gewenst een meting en worden één of meerdere onderwerpen aangepakt die je zullen leiden naar je streefdoel. Voor sommige personen is dit eerder kennisoverdracht, bij andere gaan we de focus leggen op de punten waar het wat moeilijk loopt en hier rond werken. Lieselot volgde ook extra opleidingen omtrent coachend begeleiden en emotioneel eten. Zo probeert Lieselot iedereen te helpen naar een gezonde levensstijl en een rustig hoofd rond voeding, ook wanneer het wat moeilijker loopt. Als diëtiste ben ik er om jou te steunen en te coachen!

Hoe vaak moet je best terug komen?


Dat is heel erg persoonlijk. Sommige mensen hebben genoeg aan een kennismaking, advies en 2 opvolg gesprekken. Andere mensen komen na 2 jaar nog steeds maandelijks langs om een stok achter de deur te hebben. Lieselot probeert iedereen zo snel mogelijk zelfstandig te maken en luister vooral naar jouw noden. De opvolgconsultaties lopen op hun einde wanneer de diëtist het gevoel heeft dat je op eigen houtje de nieuw verworven levenswijze kan onderhouden.

Tarief

De tarieven zijn opgesteld volgens de aanbevelingen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD).

– Intake: €50 / 1 uur
– Advies: €45 / 1 uur
– Opvolging: €25 per 30 minuten

Afspraak maken?

1/ Bel ons op  02 / 306 66 11
2/ Of stuur een mail naar info@groepspraktijk-vitruvius.be met vermelding “diëtiste”.