VOEDINGSADVIES

Wist je dat ziektes en kwaaltjes te vermijden zijn door het toepassen van een juist voedingspatroon?

VACATURE VOEDINGSADVIES

Wat is het effect van voeding op ons lichaam?

Je lichaam is je belangrijkste goed. Dat weet iedereen. Maar hoe we er het beste voor zorgen, en welk effect voeding en beweging heeft op je humeur en je fysieke en mentale, emotionele zijn.

Nieuwsgierig om te ontdekken welke voeding je kan eten om je weerstand te versterken? Hoe je het beste je vetverbranding stimuleert? Welke de oorzaken zijn van je vermoeidheid? Hoe het komt dat je na een drukke dag doodmoe bent, maar je toch niet kan slapen?

Aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde informatie over het lichaam en voeding, geven we praktische tips over hoe je voeding preventief kan inzetten om (welvaart en ouderdoms)ziektes te voorkomen en gezond oud te worden.

Klaar voor een introductie in de wereld van gezonde voedingsleer?

Hartelijk Welkom alvast!

Wat is voedingsadvies?


Of je nu wil afslanken, jezelf beter in je vel voelen, meer zelfvertrouwen wil hebben, als ondersteuning tijdens een chronische ziekte of om gezond oud te worden: een betere voeding is voor iedereen essentieel!

De aanpak gaat uit van het ontdekken van pure, natuurlijke voeding, zonder diëten, zonder schuldgevoelens èn met aandacht hoe je dat makkelijk in je dagelijkse leven kunt inpassen. Het doel is een permanente aanpassing van het voedingspatroon voor een gezond gewicht en gezondheid.  Kwaliteitsvolle supplementen kunnen daarbij ook ingezet worden.

Aanpassen van de voeding is in het bijzonder aangeraden bij bepaalde (chronische) gezondheidsklachten zoals onder meer: diabetes, hoge cholesterol, overgewicht,  hart- en vaatziekten, auto-immuunziektes, lage immuniteit, terugkomende infecties, intoleranties, darmklachten, spijsverteringsklachten, laag energieniveau en vermoeidheid.
Ook als voorbereiding op een zwangerschap of erna, voor sporters en voor ieder die zijn gezondheid zo optimaal mogelijk wil houden op lange termijn.

Er is veel aandacht voor de persoonlijke begeleiding van de cliënt bij het integreren van nieuwe voedingsgewoontes en het veranderen van oude patronen op een fijne en moeiteloze manier.

Een evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon zet je niet alleen strakker in het pak of bikini, maar geeft kracht, levenslust en vitaliteit en beschermt u voor tal van ziektes en kwaaltjes. Zo kan een gezonde eet- en leefstijl het ontstaan en verloop van een aantal chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziektes, obesitas, diabetes, osteoporose en sommige vormen van kanker vertragen en zelfs voorkomen. Op het belang van gezonde voeding staat geen leeftijd. Iedereen van jong tot oud is gebaat bij gezonde eetgewoonten. Maar gezond en evenwichtig eten, hoe doet u dat?

Met onderstaande voedings- en dieetadvies helpen we je graag verder:


– sportvoeding: recreatief en competitief
– allergieën en voedselintoleranties (fodmap-dieet)
– overgewicht
– eetstoornissen
– te hoge cholesterol
– diabetes-begeleiding

Hoe verloopt de consultaties bij de voedingsdeskundige?


De eerste consultatie

Tijdens de eerste consultatie maak je kennis en luisteren we naar jouw verhaal, jouw verwachtingen en je streefdoelen.  Op basis daarvan krijg je enkele tips waar je onmiddellijk mee aan de slag kunt. Na deze eerste consultatie start je met het bijhouden van een voedingsdagboek gedurende een week. Als je een vermoeden van intoleranties hebt, kan dit ook getest worden.

Tweede consultatie

Op de tweede sessie bespreek je met ze aan de hand van je voedingsdagboek hoe je op een aangename manier stap per stap kunt evolueren naar een beter eetpatroon.
Door dit geleidelijk aan te doen is het gemakkelijker en fijner om deze nieuwe gewoontes in je leven te integreren om een permanent resultaat te bekomen!  Aan de hand van je voedingsdagboek, de bespreking en je doelen wordt er voor jou vervolgens een gepersonaliseerd voedingsplan opgesteld.

Opvolgsessies

Na de opmaak van het gepersonaliseerd voedingsplan is het tijd voor jou om het te testen!

De opvolgsessies zijn bedoeld om de toepassing van het voedingsplan samen te bespreken en om te zien wat voor jou werkt en niet werkt, wat gemakkelijk is en waar je vastloopt. Lieselot geeft je dan verdere tips om zo een plan te maken die echt voor jou werkt!

De opvolgsessies worden voor een maximaal effect tijdens minstens 4 weken gevolgd. Dit is namelijk de termijn die minstens nodig is om nieuwe gewoontes blijvend te integreren in het dagelijks leven.  Erna kan je uiteraard opvolgsessies blijven volgen, naargelang wat je nuttig vindt en wat je doelen zijn.

Hoe vaak moet je best terug komen?


Dat is heel erg persoonlijk. Sommige mensen hebben genoeg aan een kennismaking, advies en 2 opvolg gesprekken. Andere mensen komen na 2 jaar nog steeds maandelijks langs om een stok achter de deur te hebben. De opvolgconsultaties lopen op hun einde wanneer ze het gevoel heeft dat je op eigen houtje de nieuw verworven levenswijze kan onderhouden.

Tarief

De tarieven zijn opgesteld volgens de aanbevelingen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD).

– Intake/Advies: €60 / 1 uur
– Opvolging: €30 per 30 minuten

Afspraak maken?

1/ stuur een mail naar info@groepspraktijk-vitruvius.be met vermelding “voedingsadvies” 
2/ Of  Bel ons op  02 / 306 66 11 (liefst ts 13.00-14.00u of tussen 16.00-16.30u om geen patienten te storen tijdens de consultaties)