PSYCHOLOGIE

Iedereen raakt al eens de weg kwijt. Weet dat je er bij ons niet alleen voorstaat…

Waarvoor kan je bij ons als Psychologen terecht?


Steffi Pieters is klinisch psychologe en is gespecialiseerd in hooggevoeligheid bij volwassenen en ze specialiseerde ook in kinderen. Steffi werkt zeer ervaringsgericht.
Lig je met een weerkerend probleem in de knoop, verstoren jouw zorgen en gedachtenkronkels je optimaal functioneren?

Bij Steffi kan je terecht voor psychotherapie:

– individuele, relatie- en gezinsbegeleidingen,
– zowel voor kinderen, jongeren en volwassenen

Charlotte Van Damme is klinisch psychologe en wil zich verder specialiseren in systeemtherapie. Ze werkt zowel met jongeren, volwassenen als koppels. Op vlak van therapie en begeleiding vnl thema’s zoals zingeving, de betekenis van het leven en depressie.

In onze groepspraktijk kan je terecht voor zowel fysieke en mentale begeleiding voor ondernemers en professionals met een uitdagende job. We helpen je op weg naar meer vitaliteit en veerkracht, zodat je op een wendbare manier kan inspelen op de noden van jouw zaak en van jezelf.

Via coaching en fysieke screening van het lichaam maken we de link tussen mentale en fysieke processen. Gedachten zitten in je hoofd, emoties in je lichaam geborgen. Het lichaam leren aanvoelen, tot rust brengen en het inzetten als een positief middel, dat is wat we je kunnen aanbieden via multidisciplinaire samenwerking tussen psychologen, coaching, osteopathie en relaxatietherapie.

Psychotherapie verschillende thema’s kunnen aan bod komen:

– begeleiding, coaching en psychotherapie
– psychische en/of lichamelijke ziekte/beperking,
– relatieproblemen (ouder-kind, partner),
– hoogsensitiviteit, (waar Steffi zich ook verder in specialiseerde)
– verlatingsangst,
– bindingsangst,
– familiale moeilijkheden,
– levensvragen,
– keuzemoeilijkheden,
– stressklachten,
– depressie/neerslachtigheid,
– angstproblemen,
– rouwproblemen,
– onzekerheid,
– (jong) ouderschap en de hectische situaties die hiermee gepaard gaan,
– zwangerschap en opvoeden,
– burn out
– mindfulness

 

Iedereen kan eens de weg kwijtgeraken…


Wij geloven in de mogelijkheden van ieder mens om stappen te zetten naar een bevredigend leven. Soms geraak je echter de weg kwijt. Door kleine of grote veranderingen of problemen die steeds maar lijken terug te komen.

Meestal kunnen we op partner, vrienden, gezin, collega’s, familie … rekenen om ons hierbij te ondersteunen.
Op een bepaald ogenblik kan je het gevoel krijgen dat de steun vanuit de omgeving niet meer voldoende is. Of dat een gesprek met iemand met meer afstand en minder betrokkenheid wenselijk is.
Groei, ontwikkeling en evolutie hebben voor elke mens een eigen betekenis. Dat is voor het psychotherapeutisch proces een belangrijk uitgangspunt. M.a.w. psychotherapie is maatwerk. Soms gaat het beter met je na enkele gesprekken, soms beslis je om langer in therapie te blijven. Soms gebeuren er dingen waardoor je leven op zijn kop staat en je je (even) geen raad meer weet. Misschien kom je tot het besef dat er iets knaagt, iets niet helemaal goed zit in je leven. Heb je bepaalde vragen over dingen die je niet loslaten en wil je er graag over praten?

Belangrijk bij het aangaan van een relatie met een psychologe is dat je je goed voelt bij je psychotherapeut. Los van alle theoretische kaders is het vooral belangrijk dat je je er goed bij voelt op menselijk vlak.
Psychotherapie is er voor iedereen. Een belangrijke voorwaarde in dit proces dat je zal ondergaan, is wel dat je naar jezelf durft kijken en een aantal dingen wil delen met de psychologe. Wat je vertelt en wanneer je bepaalde, bepaal je volledig zelf.

 

Werkwijze psychotherapie


In psychotherapie werken we met een open en onbevooroordeelde dialoog in een veilige omgeving. We starten een gezamenlijke zoektocht naar de werkwijze die aansluit bij jouw persoonlijkheid en hulpvraag en doen dit met respect voor je grenzen en tempo.

Via psychotherapie trachten we je draagkracht te vergroten, je kwaliteiten optimaler te benutten en je inzicht te verruimen waardoor je meer mogelijkheden kan ervaren om problemen aan te pakken.

In het eerste gesprek (een intake) maken we kennis. We verkennen je vraag en verwachtingen. We gaan na of je op de goede plek zit en kunnen in gezamenlijk overleg kiezen voor een volgende afspraak of een geschikte doorverwijzing.

Tarief

– Sinds 2018 is bij veel mutualiteiten al 5 of 6x per jaar een consult deels terugbetaald.
– De tarieven zijn opgesteld volgens de aanbevelingen van de Vlaamse Beroepsvereniging van Psychologen/Psychotherapeuten.
– Intake/ Opvolging:  Steffi €60/1 uur, Charlotte 50€/1u

Maak een afspraak online

BOEK NU